Ne-am cunoscut aici, pe meleaguri de poezie, cand abia incepusera simpozioanele, acu 14 ani!

A  venit cu cateva colege sa se bucure impreuna de frumusetile Moldovei.

O fire vesela si cu suflet de copil, Tantica, caci despre ea este vorba m-a fermecat.

Am continuat povestile pe telefon si pe mail. Ne-a legat o stransa colaborare cu diverse proiecte in care am implicat colege din toata tara.

Ne-am intalnit de mai multe ori, dar memorabila ramane intalnirea cu ea, pe locurile ei natale.

Am cunoscut bucuria si emotia de a pasi pragul casei lui Brancusi la Hobita, de a-mi racori picioarele in apa Jiului, am trait emotia mersului pe branci in Pestera Muierilor, am vazut Polovraci-ul, Sohodolul!

M-a emotionat defileul Jiului, curgerea vijelioasa a apei intre maluri foarte inalte, peisaje de poveste in filmele cu Margelatu!

Ne-am plimbat pasii la “Poarta Sarutului”, am facut popas la “Masa Tacerii”si ne-am incarcat cu energiile universului langa “Coloana fara sfarsit”, operele lui Brancusi, lasate mostenire urmasilor.

Manastirea Tismana ne-a intampinat tacuta si plina de mistere. Am petrecut acolo momente unice in care am simtit comuniunea cu Cerul.

Tantica este o persoana pe care ti-ai dori s-o ai mereu in preajma! Ii place sa se implice, sa adune oameni langa ea, sa le fie mentor, sa multiplice binele sub toate formele.

Vesela si sarmanta, dar si discreta , este un prieten de nadejde. Nu admite barfa, prefera sa spuna”verde in fata”, este un om corect si loial.

Se mandreste cu baietii ei, frumosi si destepti, cu familia ei !

Intalnirea cu ea mi-a purtat pasii prin locuri mult prea indepartate de Moldova. Cu toate acestea, distantele nu conteaza cand oamenii simt la fel!

Multumesc, draga mea!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *