Vacanta de vara a venit cu multe momente de neuitat! Am petrecut doua saptamani la Londra! Apoi, cateva zile la Bruxelles.Ce frumos e cand dorintele se implinesc doar sa te gandesti la ele! Ce poti face in inima Europei? Pai, sa vezi Atomium, celebra constructie sub care te vezi ca un… electron! Apoi, Piata Palatului si Palatul Regal si desigur… Parlamentul european! Cu aceste ganduri si dorinte am plecat spre gara internationala, unde ne-am imbarcat in Eurostar si am pornit la drum, desigur trecand prin … Eurotunel! Era a doua calataorie cu acest faimos tren ce se deplaseaza cu 334 km la ora si strabate Canalul Manecii in 10 minute! In timpul calatoriei am urmarit pe ecran vitezele, distantele parcurse si orasele prin care am trecut!

Am ajuns la 11.30 pe o vreme ploioasa desi calda! Cu doua zile inaintea plecarii mi-am amintit de o fosta colega cu care am colaborat in diverse proiecte si care a predat limba franceza la clasa mea! Cand a auzit ca vin la Bruxelles ne-a asteptat in gara Brussel Midi, acolo unde am coborat! N-am intalnit de mult un asemenea om… Este vorba de Lacramioara Anghelache ce locuieste de cativa ani acolo! Prietenoasa, volubila, atenta, primitoare cu o inima uriasa! Asa ne-a primit in casa ei, ne-a ospatat si am stat la povesti cateva ore! Apoi ne-a indrumat spre metroul ce ne ducea la cazare! Si a mers cu noi prin ploaie! Ne-am bucurat amandoua depanand amintiri, vorbind despre scoala, despre familiile noastre!

Ma gandeam ce mica e lumea si ce mare poate fi omenia! In urmatoarele zile era la munca si am vorbit doar prin mesaje! Si asa am indragit acest oras din prima! In urmatoarele zile am colindat la pas prin oras, am baut o cafea super la Galet! Am petrecut o seara minunata pe Terasa Rooftop58, pe acoperisul unei cladiri la etajul 9! Am baut un pahar de vin si am admirat Atomium, Notre Dame de Bruxells, Catedrala  Sfanta Ecaterina si toate minunile orasului pe care le-am recunoscut!

Lacramioara este pentru mine un etalon al colegialitatii, al prieteniei, al bunatatii si bucuriei revederii dupa multi ani!

Draga mea, iti multumesc pentru ca ne-am revazut!

Ca m-ai facut sa indragesc orasul pentru ca tu esti acolo!

Multumesc pentru ca am simtit ploaia ca simbol al unei prietenii sincere!

Multumesc! Multumesc! Multumesc, draga Lacra!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *