Spre sfarsitul lui iulie am plecat intr-un circuit in Andaluzia! Asteptam cu nerabdare sa vad sudul Spaniei pentru ca la Madrid si Toledo am fost in 2011!

Stiam ca voi avea o colega de camera din Bucecea.In autocarul ce ne-a dus la Otopeni, ne-am intersectat privirile de cateva ori, fiecare facandu-si propria parere despre persoana cu care va imparti camera si timpul din Spania!

La Otopeni ne-am confirmat biletele de avion si am avut locuri alaturate!

Din vorba in vorba ni s-a parut ca ne stim de cand lumea!Dar cine e persoana enigmatica de langa mine? Este Teodora Gheorghiu, o persoana foarte comunicativa si agreabila! Locuieste in Bucecea, are activitati care ii umplu timpul! Este empatica si blanda, intelegatoare si rabdatoare! Viata a calit-o si asa a devenit femeia puternica de acum! In tot circuitul am fost mereu impreuna, am facut fotografii, ne-am amuzat si ne-am bucurat de minunatiile intalnite! La Gibraltar a avut curajul sa se apropie de o maimuta libera , acolo fiind  singurul loc din Europa unde traiesc maimute!

Uneori ne ghiceam gandurile! asta a fost chiar nemaipomenit!

Se bucura de iubirea si respectul copiilor ei si de minunea de nepotel, care desi are doar 4 anisori, de multe ori gandeste ca un om mare! Abia astept sa-l cunosc!

Familia e prioritatea ei! S-a gandit la fiecare in acest circuit, si vorbind despre ei i-a simtit alaturi!

Ronda, primul oras vizitat, ne-a incantat cu podul antic  din centru, arenele pentru coride si  mai ales casa lui Don Bosco, devenita muzeu! Acolo am degustat doua soiuri de vin avand drept gustare usturoi murat si masline!

La Cordoba am vizitat Catedrala construita acum 1000 de ani care se intinde pe 24 ha din care 17 ha ocupate de cladire! Ne-am minunat de maretia anticilor nostri, de finetea sculpturilor in piatra, de vitraliile colorate si mai ales de explicatiile unui ghid profesionist, Alina Dumitru!

Palatul Allhambra, din Granada, ne astepta intr-o zi torida sa-l descoperim, sa-l intelegem si sa-l iubim! Gradinile sale uimitoare aduceau racoarea si culoarea in miezul zilei!

Sute de fotografii au surprins multe imagini de neuitat!

Si la Sevilla am fost impresionate constructiile facute cu prilejul expozitiei ibero -americane din 1929. Piata Spaniei cu o deschidere  in semicerc, este strabatuta de un canal traversat de 4 poduri care reprezinta cele patru regate ale Spaniei…Castilia, Leon, Aragon si Navara! acolo am poposit pe bancutele de ceramica, am avut ocazia unei reprize de flamenco, muzica, miscare si mai ales…culoare!

Am vizitat si Catedrala, ne-am minunat de maretia ei, am vazut mormantul lui Cristofor Columb, marea orga si chiar am auzit cateva intonatii la momentul in care ne gaseam acolo! Pe pereti tablouri de Goya si alti pictori. Este cea mai mare catedrala din tara si a treia din lume ca marime!

Am urcat pana in Turnul cu clopot, numit Giralda, am facut fotografii de sus! Interesant e faptul ca nu erau trepte ci doar pasaje oblice,39 la numar, usor de urcat dar mai greu la coborat si inca 37 trepte numarate de mine!Acolo sus puteai admira panorama orasului! Putini au avut curajul sa urce, dar noi ne-am numarat printre cei care stiu ca atunci cand vrei ceva chiar poti face!

In aceasta saptamana am descoperit un om minunat, un prieten neasteptat si mai ales un stil de comunicare direct care mi-a placut foarte mult!

Azi e ziua ta de nume! Sfanta Teodora de la Sihla sa te vegheze mereu!

Am scris azi aceste randuri in numele prieteniei noastre, a zilelor petrecute impreuna, a clipelor de neuitat din inegalabila ..ANDALUZIA!

Multumesc!Multumesc! Multumesc!

 

 

2 thoughts on “Oameni de poveste # 224 Teodora-prietenie la prima vedere!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *