Imi amintesc cu emotie cum am cunoscut-o pe Veronica!

Venea cu elevii intr-o excursie in Nordul Moldovei si o colega din Constanta i-a vorbit de mine.

M-a cautat si ne-am intalnit direct in autocar in ziua cand ajungea pe aceste meleaguri. Aveam sa le fiu ghid!

Glasul duios  si chipul bland mi-au aratat un dascal de vocatie. Venea de la 600 km sa cunoasca pe Eminescu acasa la el, sa-i bucure pe copii de locul mirific al Ipotestilor.

Drumul a continuat la manastirile din nord, unde istoria s-a imbinat fericit cu frumusetea locului. Aerul curat, apele susurand si dangatul clopotului de la Voronet au creionat o excursie de neuitat.

Si cum oamenii cu preocupari comune se apropie usor unul de altul, nici nu stiu cand ne-am imprietenit!

Asa am ajuns la mare fara sa-mi propun acest lucru.

M-am bucurat de ospitalitatea familiei ei si m-am simtit minunat!

Nu pot uita vizita in port si toata istoria legata de constructiile lui Anghel Saligny, despre care ne-a povestit sotul ei. Stiam doar de Podul de la Cernavoda, dar am constatat ca in multe orase din tara sunt cladiri proiectate de acest mare inginer roman.

Ne-am mai vazut de cateva ori la mare, a venit si ea pe meleagurile de poezie de aici, am participat la proiecte comune!

De cate ori vorbim la telefon ne incarcam bateriile cu amintirile deosebite pe care le-am adunat.

Bucuria cea mare e familia, fiica, meseria.

De la ea am invatat ca un zambet face cat o mie de cuvinte si ca vorba buna aduce bine.

Multumesc, Veronico, pentru prietenia ta, pentru amintirile de neuitat pe care le pastrez in suflet!

2 thoughts on “Oameni de poveste #27

 1. Eu îți mulțumesc, Minodora! Îți mulțumesc pentru cuvintele frumoase din această poveste, pentru timpul pe care tu l-ai petrecut cu noi, constănțenii, pe urmele lui EMINESCU.
  Ai fost un ghid minunat care ne-a arătat cât de frumoasă este Moldova. Ne-ai vorbit frumos despre locurile pe care le-am vizitat împreună și ne-ai convins că merită să revenim pe meleagurile tale, plaiuri pline de poveste.
  Mi-amintesc cu drag de ziua în care ne-am întâlnit, de zilele petrecute împreună pe plaiuri moldovene, apoi pe plaiuri dobrogene, zile în care am depănat povești frumoase despre familie și cei dragi, am împărtășit din experiența noastră, am vorbit despre îngerașii din bănci care ne aduc bucurii și împliniri profesionale, despre frumusețile din Moldova și din Dobrogea, despre țara noastră frumoasă care merită iubită…
  Te felicit pentru ideea acestor povești frumoase pe care le începi dimineața, la cafea…dacă am înțeles bine. Îți doresc multă sănătate și vacanță cât mai lungă, ca să ai timp pentru muuulte povești încărcate de amintiri.
  Te îmbrățișez cu mult drag!

  • Veronica, esti o bucurie in paginile mele de povesti!
   Sunt recunoscatoare ca ne-am intalnit si ne-am atins inimile cu bucuria unei prietenii frumoase!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *