Unde poti cunoaste oameni din toata tara decat in tabara? Acolo, la “Codrii de arama”am avut bucuria sa cunosc oameni, care lasand marea albastra cautau verdele Moldovei pentru clipe de ragaz si neuitare.

Veneau aici cu multime de scolari de la clasele primare pana la liceu; veneau cu olimpici la matematica care-si umpleau inima de Eminescu, Enescu, Luchian, Onicescu!

Din multimea dascalilor am remarcat-o pe Kati, profa de mate  indragostita sa lucreze cu cei mici. Sub privirea patrunzatoare si exigenta am descoperit o inima de copil. A stiut intotdeauna ca de la cei mici pornesc loturile de olimpici, a colaborat cu prof Colceag. A scos o revista de matematica, in care am avut onoarea sa fiu colaborator.

S-a implicat si in proiecte de mediu, stiind ca o minte sanatoasa se dezvolta excelent intr-un mediu natural placut, lipsit de noxe.

Apoi, peste ani am inteles ca astfel de oameni stau la temelia invatamantului romanesc, ca stiu “sa arda” ca sa lumineze pe ceilalti.

4 thoughts on “Oameni de poveste #5

  1. Ce amintiri deosebite! Chiar dacă distanța dintre Constanța și Botoșani este mare, distanța dintre sufletele noastre este cât se poate de mică, poate inexistentă.
    Sentimentele ne apropie, dragostea față de profesie, față de copil, dorința de a le trezi acestora interesul pentru cultura românească, față de natură, de mediu sunt doar câteva dintre pasiunile noastre comune.

    Mulțumesc pentru gândurile frumoase și să dea Dumnezeu ca întâlnirile noastre să fie mult mai dese și să contribuie la dezvoltarea fiecăreia dintre noi.

    • Idealurile comune aduna si leaga oamenii chiar de la distante mari. Multumesc pentru prietenia ta! Esti un om special pentru cei care te cunosc!

  2. Nici o distanta nu e prea mare , fiindca oamenii cu pasiuni comune vin unul in intampinarea celuilalt , pentru bucuria revederii .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *