Dintre fotografiile ingalbenite de timp mi-a atras atentia chipul angelic al unei fetite.In prima poza vad o micuta de vreo 2 anisori, are o rochita alba si o funda mare in par, pe verso datata iunie 1927. Pot crede ca s -a nascut in 1925! Priveste mirata spre fotograf, dar atat de serioasa! Apoi , alaturi de mama ei!O ipostaza de relaxare si iubire!

Imi povestea soacra mea ca se numea Angelica! Nu-mi amintesc ce fel de rude erau, dar mereu avea doar cuvinte minunate la adresa ei! Angelica a crescut, iat-o fluturas la serbarea scolara, apoi etaleaza un guler brodat, stand langa o masuta!

Ma uit la aceste fotografii si ma intreb cum a fost viata ei.

Nu pot decat sa banuiesc ca fiind atat de frumoasa, a avut destui admiratori! Nu stiu daca s-a casatorit din dragoste sau parintii au obligat-o sa ia un ofiter, ca asa era moda atunci!

Cert este ca Angelica a fost o femeie buna si o mama extraordinara!

A invatat toate astea de la mama ei!

Era adolescenta cand a inceput al doilea razboi mondial!

Fotografia este datata 1940.

Cum l-o fi trecut? Cate suferinte si lacrimi a indurat? Numai bunul Dumnezeu stie! Noi doar presupunem si retraim momentele de atunci cu viata si experienta noastra de acum!

Angelica a avut copii si s-a bucurat de ani lungi si frumosi, inconjurata de iubirea familiei!

Desigur, acum priveste din imensitatea eternitatii!

Iata, pret de cateva randuri, Angelica s-a intors printre noi!

Cine stie mai multe, sa dea de veste!

1 thought on “Amintiri in Centenar # Povestea…Angelicai

  1. Mama Angelicăi era sora tatălui lui tanti Jana (soacra ta).Deci era verişoară bună cu tanti jana şi unchiul Mitică. Tatăl Angelicăi era avocatul de renume din Bucureşti numit Colomei Angelica a terminat Facultatea de limbi străine si a ajuns profesoară de limba franceză la Facultatea de teatru din Bucureşti. O persoană deosebită, care picta si scria poezii. Am o carte de poezii scrisă de ea Numită ” Miozotis” semnată Angela Colomei( Editura Semne din 2000). Cu mulţi ani în urmă, fiindcă era si conducător de doctorat a venit la Galaţi la susţinerea unei lucrării de doctorat a unei profesoare de limba franceză. Din păcate ne-am întâlnit fugitiv. A avut un singur băiat din prima căsătorie care a făcut studiile in Franţa si a rămas acolo. Divorţul de primul soţ s-a produs din cauza geloziei furibunde a acestuia , pentru că Angelica era o persoană f. frumoasă, (pe lângă faptul că era deşteaptă ,talentată si foarte plăcută) Era o plăcere să stai de vorbă cu ea .Mare specialistă în pietre semipreţioase si efectele acestora asupra organismului

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *