Rasfoind albumul cu amintiri, ma trezesc cu 14 ani in urma la Targoviste.

Un parteneriat cu Scoala “Coresi” aduce la intalnire copii si profesori din Botosani, Neamt si Bucuresti, intr-o minunata zi de iunie.

Primirea calduroasa si atmosfera de sarbatoare m-a facut sa simt prieteni peste tot.

Emotii am avut cand aveam s-o cunosc pe Elena, directoarea scolii. Cu zambet cald si inima de copil traia emotia intalnirii cu urmasii lui Stefan cel Mare.

Actiunea a fost deosebita! Gazdele ne-au dus apoi sa vizitam centrul orasului. Am urcat cu mare emotie in Turnul Chindiei; treptele scartaiau sub pasii nostri dar privelistea de sus era magnifica.

Din acest turn erau anuntate incendiile din Targoviste pe vremea lui Mircea cel Batran si interventia era rapida pentru ca localizarea era foarte exacta!

Imi amintesc cu emotie si drag de intalnirile ulterioare cu Elena, aceeasi persoana calda, delicata si perseverenta in toate.

De la ea am invatat cum poti ascunde dupa un zambet o zi innorata; cum poti sa te pui in slujba semenilor fara sa astepti recompense.

N-am mai vorbit de mult, dar toate astea s-au intamplat parca ieri!

Multumesc, draga mea, pentru zambetul cald si pentru plus valoarea adusa invatamantului in scoala “Coresi”, pentru increderea in oameni si mai ales pentru daruirea de care ai dat dovada mereu!!

2 thoughts on “Oameni de poveste #10

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *