Ma intalnesc zilele trecute cu o fosta eleva! Bucuria a fost de ambele parti dar urarea ei mi-a umplut inima de emotie! Doamna, sa ne vedem inca 20 de ani de acum incolo!

Se grabea spre stadion unde face alergari! Ne-am decis ca seara urmatoare sa ne vedem la o limonada, sa depanam amintiri!

La ora stabilita si putin peste ne-am intalnit si am decis sa stam la o terasa! Ne-am oprit la Uncle Vic! Racoarea serii se lasa usor peste agitatia orasului! Am comandat o limonada cu zmeura! Buna idee! Si Diana a inceput sa depene caierul amintirilor din clasele mici! Parca o vad, printre ceilalti elevi fata vesela si zambitoare, atenta si grijulie cu colegul de banca! Era si este stangace! Scria caligrafic! Din cauza perfectiunii, ramanea in urma! Se supara! De multe ori zicea …urasc scoala, dar nu pe dvoastra! era asa simpatica supararea ei! Nu cred ca i am facut observatie vreodata! Inca de atunci am sesizat latura ei artistica! Degetele subtiri si lungi,memoria excelenta, parca prefigura calea artisica ce va urma!

Din clasa a cincea a urmat gimnaziul la Liceul de arta si in continuare cursurile licealeĀ  aici! Profesori buni au descoperit in ea talentul pentruĀ  muzica instrumentala dar si pentru litere!

A citit mult, s-a pregatit si mai mult! A dat intai probe pentru cariera militara, le-a luat cu brio dar a ratat alergarea de durata! A facut un popas la jurnalistica, apoi s-a intors spre conservator! Ore de studiu, sute de ore e putin spus, a intrat la Cluj! Parintii au sustinut o crezand in talentul ei! E minunat sa dai viata unui suflu de aer, manuind cu dragoste si talent clapele flautului! Chiar cred ca flautul ei e cel fermecat!

Nu stiu cat de apreciata e muzica de orchestra, dar sper sa aiba reusite remarcabile , cred in talentul ei, in perseverenta si mai ales in tenacitatea ei de a nu si dezamagi parintii care au sustinut o de la inceput, profesorii si prietenii!

Tineretea e un anotimp! Fa ce ti place dar nu uita ca anii acestia nu se mai intorc! Draga Diana, fie ca alegerea facuta sa fie cea mai buna! dar sa stii ca oricand viata iti poate deschide o noua fereastra daca instrumentul va ramane un hobby si daca vei vrea sa faci altceva!

Multumesc pentru reintoarcerea in timp, pentru amintirile cu colegii tai poznasi, pentru faptul ca ai reusit sa ma faci sa ma simt minunat in compania ta!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *