In penultima saptamana din februarie, un grup de oameni curiosi, avand alaturi un bun organizator, ne-am aventurat spre culmile muntilor Fagaras, sa ne bucuram inca de zapada acestei ierni!Drumul a fost lung si obositor! Orasul Fagaras ne-a primit cu drag! Cazarea a fost la superlativ! De dimineata am pornit la drum! Am ajuns inainte de ora 9 la Balea lac, telecabina inca nu pornise! De jur imprejur, crestele inzapezite ale muntilor ne chemau spre aventura! Cu a treia telecabina am ajuns si eu cu colegii mei! era prima data cand am vazut aceste locuri, iarna! Am urcat traansfagarasanul cu cateva veri in urma, dar iarna , e cu totul altceva! Brazii incarcati cu zapada, urmele schiorilor indrazneti, urme de animale salbatice au completat feeria locului! Iata-ne sus la Balea Cascada!Albul zapezii ne orbea! Soarele stralucea si zapada trecea de genunchi! Intr-un asemenea loc te simti mic si neinsemnat, fata in fata cu maretia celui mai inalt lant muntos din Romania! Am inspirat profund aerul ozonat, am facut ingerasi de zapada, ca in copilarie, m-am bucurat alaturi de grup de momentele frumoase create de ghidul nostru! Am intrat cu emotie in hotelul de gheata! Lumini albastre, incaperi pregatite pentru cei dornici sa innopteze acolo, decoratiuni din gheata peste tot! Ne-am fotografiat, ne-am amuzat si ne-am bucurat ca niste copii! Eu, cel putin, m-am simtit copilul care se bucura mereu de zapezile de alta data! Oameni veseli si amuzanti! Din telecabina se vedea o ceata groasa pe varf, dar cand am ajuns noi ceata s-a risipit! Dupa cateva ore a trebuit sa coboram! Am luat cu noi imaginea inzapezita a varfurilor Moldoveanu si Negoiu aflate la 10 , respectiv 8 km de Balea lac! Pot spune ca pentru cateva ore am fost cu capul in nori!

Colega mea, Mica, a incercat o coborare cu saniuta si chiar a reusit o rasturnare , spre amuzamentul nostru! Loredana a escaladat prin zapada zeci de pasi pentru o super poza pe acoperisul unei cabanute! Tot ea, a facut si un om de zapada, caruia i-a indesat pe cap caciula ei blanoasa! Veselie, zambete si multe amintiri! Doamna Veta parea fotoreporter! Voia sa surprinda pe toata lumea in poze! Si pe mine m-a surprins! Multumesc!  Am cunoscut pe doamna Vera, nou venita in grup, apoi Corina, o persoana care ma incanta cu postarile ei, Lucica si doamna Silvia si multe alte  persoane.  Multumesc! Tot in grup au fost si prietenii mei din Bicaz, Nuta si Ionica, care s-au simtit foarte bine! Si eu sunt noua in grup, dar parca ii cunosc pe toti, dintotdeauna! Se spune ca cine se aseamana, se aduna! Oamenii din grup sunt o familie de calatori, oameni veseli si deschisi, ca si domnul Grigoras, caruia ii place ca totul sa fie ca la carte!Multumiri din partea grupului! Am lasat in urma crestele inzapezite ale muntilor, parca cu regret, am coborat cu telecabina, ne-am facut provizii cu produse de vanat, am mancat gogosi si…la drum!

Ne-am oprit la o manastire in Cartisoara, dar nu ne-au permis sa facem poze! Locul minunat, peisajul de vis! Doamne ajuta, tuturor! Urmatorul popas a fost la Albota , un loc de ragaz unde am luat masa de pranz! Cald, placut si toate bucatele proveneau din ferma proprie! Deci, se poate si asa!

Ne-am grabit spre Fagaras ca sa avem timp sa vizitam cetatea si catedrala! Despre ele in urmatoarea postare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *