Intr-o viata de om faci o multime de lucruri! Alegerea iti apartine de fiecare data!

In familia noastra e existat mereu cultul eroilor, tocmai ce povesteam de bunicii si strabunicii mei! Si tata a avut un frate ce a murit in al doilea razboi la rusi. Cu gandul ca trebuie sa lasi ceva in urma ta pentru cei care s-au jertfit pentru tara, tata s-a hotarat acu 2 ani sa ridice o troita in curtea bisericii din satul natal!

A pus banut langa banut din pensia lui si a reusit sa ridice acest monument pe care au fost gravate numele eroilor din cele doua sate, Orasei Deal si Oraseni Vale.

La slujba de sfintire care a avut loc, au participat reprezentanti ai primariei, ai asociatiei veteranilor si un sobor de preoti!

Momentul a fost inaltator , pentru ca la sfarsit tata a recitat ca un scolar , cu mari emotii poezii dedicate eroilor pe care le stia de cand era copil. Au fost de fata si elevii unei clase primare de la scoala din sat.

Emotii au avut toti participantii, acea traire speciala pe care o simti in asemenea momente!

Dupa slujba s-au depus coroane de flori si s-a aprins candela!

Oricine trece prin sat, vede in curtea bisericii acest monument  si in tumultul vietii cotidiene mai zice cate un Doamne ajuta! si isi continua drumul.

Marturisesc ca gestul acesta facut de tata m-a dus cu gandul la strabunii care s-au jertfit pentru tara, pentru ca noi astazi sa putem spune ca suntem romani!

Parintii nostri au fost mereu exemple de urmat in comunitatea satului, au cununat si au botezat, au muncit pamantul si au investit in copii la indemnul invatatorului din sat!

Ferice de asa parinti care pun mai presus de toate bucuria de a-si vedea copiii cu carte, realizati si la casa lor!

Multumim dragii nostri pentru tot!

Mama ne priveste din cer, dar stiu ca e impacata si multumita de viata pe care a trait-o, alaturi de tata si de noi!

Sadim si noi la randul nostru samanta recunostintei in inimile tinere, sperand sa infloreasca si in centenarul urmator!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *