Vara e anotimpul vacantelor! Timpul cand drumurile ne poarta pasii prin locuri cunoscute sau mai putin cunoscute.

Imi amintesc cu atata bucurie de intalnirile cu fostii mei elevi! In acest iulie canicular am avut marea bucurie sa regasesc dupa 22 de ani,pe una din fostele mele eleve. Eliza, parca o vad in prima zi de scoala: sfioasa , cu privirea curioasa la tot ce vede in jur. Ea traia doua bucurii in aceeasi zi de 15 septembrie: ziua ei de nastere si prima zi de elev. Ce o fi fost in sufletelul ei? Avea inca 35 de colegi curiosi, indrazneti si …energici! M-a coplesit cand , intrand in sala de clasa a citit cu glas raspicat titlul scris pe o plansa: adjectiv! Anii au trecut, amintirile au ramas, prietenii au ramas, copilaria straluceste in fiecare dintre noi cand vorbim de scoala, de doamna invatatoare.

Emotiile m-au cuprins stiind ca peste putin timp o voi intalni.

De cativa ani locuieste in Predeal, unde alaturi de omul drag, partener si sot, administreaza o pensiune.

Cand am coborat din masina am vazut in fata mea acelasi zambet din copilarie, ne-am imbratisat intorcand cadranul  timpului prin albumul cu amintiri.

Am gasit aici doi tineri plini de idei, harnici si inspirati, pretuind fiecare zi asa cum trebuie.Asa am aflat ca ursul i-a vizitat intr o seara, ca primesc oaspetii cu mare drag, ca le gatesc dupa preferinta si mai ales leaga prietenii.

Cei care le-au trecut pragul revin cu drag si povestesc si prietenilor despre acest loc minunat!

La o cafea am povestit atatea! Mi-s tare dragi amandoi! Cu asa tineri inca mai avem speranta!

Daca in drumul vostru treceti prin Predeal, chiar la intrare, venind dinspre Sinaia, veti gasi pensiunea Steluta! Nume predestinat sa lumineze zilele de vacanta si sa le transforme in amintiri!

Multumesc Eliza, pentru minunatele amintiri din anii de scoala!

“Am doar amintiri frumoase cu dumneavoastră, sunteți pentru mine un om foarte special și important în evoluția mea! Sunteți imaginea învățătorului perfect, blând, cu pasiune și implicare! Vă respect și vă apreciez enorm și vă mulțumesc pentru toată contribuția în formarea mea ca om! Sărut mâna! ??

Multumesc Marian , pentru darul tau!

Felicitari parintilor vostri pentru felul cum v-au crescut si educat!

Tineri de nota zece plus!

Multumesc lui Dumnezeu ca prin meseria mea am ramas mereu in copilaria elevilor mei si am slefuit caractere, cum m-am priceput mai bine!

Cand pasii ma vor purta prin acele locuri ne vom revedea cu drag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *