Nici un om nu intra intamplator in viata noastra. Acu doi ani am cunoscut o pe Nuta intr-o excursie in tarile nordice. Fiind grupul numeros ne-am intersectat mai rar. Nu pot uita cum intr-un Peco, incercand sa iau cafeaua de la expresor mi-a curs pe mana si mi-am ars pielea. Desigur, fiecare dintre noi a trait asemenea situatie, mai ales la bucatarie. Si cum eram eu suparata, o doamna din grup imi spune ca mi da ea o crema si se va vindeca rapid arsura! Nu credeam in miracole, dar asa a fost. Doamna Elena, alintata Nuta mi-a dat crema miraculoasa si in cateva zile am scapat de arsura!

Si cum nimic nu-i intamplator, in aceasta vara, dorind sa vizitez zona Neamtului, m-am gandit la Nuta sa-mi ofere niste sfaturi privind obiectivele ce merita vazute! Nu ne-am mai vazut de acu 2 ani! Mare mi-a fost bucuria sa descopar atata bunatate si omenie, imbracate in haina modestiei! Nuta s-a oferit sa ne cazeze la ea si impreuna sa colindam imprejurimile! Este vaduva de 7 ani, dar bunul Dumnezeu i l-a scos in cale pe Ionica, un om bland, intelegator, harnic si priceput la toate. Formeaza un cuplu si se inteleg de minune. Se bucura de copii si nepoti, sunt primitori si cu inima buna! In aceeasi curte sta si  unul din baietii ei, Bogdan cu Gabriela, niste tineri minunati pe care i am indragit din prima clipa. La Neamt ne-am purtat pasii pe la Petru Voda, la Agapia si Varatec, la Sihastrie si la manastirea Neamtului, locuri pline de piosenie si credinta, de liniste si impacare, de bucurie launtrica!

Am petrecut zile minunate si am devenit prieteni!

Cred ca fiecare etapa a  vietii iti aduce in preajma, prietenii de care ei nevoie.

Timpul petrecut impreuna ne-a aratat ca avem aceleasi valori, ca pretuim sinceritatea si bunatatea, sa stim sa impartasim devenind astfel mai bogati!

Dumnezeu lucreaza prin oameni si face minuni acolo unde nu mai era speranta! Mama lui Ionica se chinuia de ani buni cu un ulcer varicos la ambele picioare. Nuta i-a pansat ranile, i-a facut masaj, si a facut totul ca atata drag iar rezultatele au inceput sa apara.Cand totul parea  pierdut a venit…speranta!Am vazut cu ochii mei rana, am vazut cu cata daruire facea totul! Nimic nu-ti umple sufletul de bucurie nemarginita decat o fapta buna! Draga Nuta, fie ca bunul Dumnezeu sa-ti dea sanatate si viata lunga alaturi de Ionica si sa continui faptele bune si cuvintele de mangaiere pentru cei care au atata nevoie!

Esti un om minunat! Modest dar cu atata stralucire sufleteasca!

Casa ta e un colt de rai , sub poale de codru, cu un rau ce susura prin fata casei, cu multime de flori multicolore! Cand cauti rasaritul trebuie sa urci cu privirea muntele! Soarele umple cu lumina casa si imprejurimile iar inauntru lumineaza iubirea, pretuirea si respectul!

Diamantul din inima ta straluceste frumos si prin familia ta!

Sunt recunoscatoare lui Dumnezeu ca te-am intalnit, ca ne-am intalnit!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *