E 1 septembrie. Calendaristic incepe toamna, incepe scoala, se numara …bobocii!

Prima de zi toamna destul de racoroasa, dupa dogoarea zilelor caniculare.

Si cum gandul meu e mereu la scoala si la elevi, am marea bucurie sa recunosc pe strada unul din fostii mei elevi, Stefan cu sora lui, Ioana. Imi zambesc amandoi si amintirile se intorc in urma cu 15 ani cand Stefan termina clasa a 4 a.Revad cu inima pe scolarul timid si neincrezator in puterea lui, azi un tanar chipes cu planuri mari de viitor. Sunt atat de mandra de el!Stefan mai are doua surori, Andreea care face consiliere si Ioana, medicinista in ultimul an!

Nu stiu la care dintre ei sa ma uit! Amandoi frumosi la chip si la suflet!

Stefan imi spune despre ce a facut pana acum si despre dorinta de a-si face o meserie! A descoperit chiar ca matematica e frumoasa si nu-i atata de grea pe cat ii parea in scoala! Zambeste malitios cand spune ca viata l-a purtat prin multe locuri dar a decis sa revina acasa! Doreste sa-si intemeieze o familie, sa faca o meserie cu drag, sa apere libertatile omului! Astept sa ma invite la nunta!

Ioana, mezina familiei, e o ambitioasa! Zicea ea ca s-a adancit in studiu, dovedind ca esentele tari stau in cutiute mici! Are niste ochi frumosi si un zambet care ii lumineaza fata dar si pe cei cu care vorbeste!

Ce bucurie mi-a adus acest inceput de septembrie! Doi tineri frumosi, studiosi cu care am stat de vorba pret de jumatate de ora, dar parca timpul a stat in loc! Ii felicit pe parinti, familia Mironescu, pentru felul cum i-au crescut pe copii, cum i-a lasat sa-si ia zborul si sa invete propriile lectii!

Educatia din familie prin cei 7 ani de acasa ii insoteste pe copii si-i face mandri pe parinti!

Va apreciez rabdarea, sustinerea si increderea pe care ati avut-o in copii!

Vor fi niste oameni minunati si vor continua sa faca lucruri bune pentru semeni , asa cum au vazut acasa!

Multumesc, Stefan si Ioana pentru dialogul cu mine, pentru zambetul vostru frumos si pentru credinta ca orice vis poate deveni realitate, daca crezi in el si muncesti pentru asta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *