Este ajunul Craciunului! De dimineata soarele mi-a trimis raze blande sa-mi mangaie fata!

M-am trezit cu inima trasarind de amintiri…acu 33 ani, era acelasi decembrie insorit! Mi-am trimis baiatul la bunici cu treburi si eu schimbam asternuturile in casa! Ferestre deschise, galagie se auzea afara, asteptam colindatori! Radioul deschis anunta…dictatorul a fugit! suntem liberi! Am crezut ca radioul s -a comutat pe Europa libera, dar eu nu schimbasem postul! oare ce este?Sotul meu era la Iasi la niste cursuri, se intorcea spre casa cu trenul!

Emotia m-a coplesit! Lacrimi imi curgeau pe obraji! De teama ? de bucurie? de neliniste? Am pastrat doar gandul lacrimilor de bucurie pentru ca copilul meu, al doilea, se va naste intr -o tara libera si fara constrangeri!

Saream in sus de bucurie, cred ca si pruncul simtea acest lucru! Eram fericita, fericita!

Spre seara a ajuns si sotul meu acasa, trenul intarziase pentru ca niste huligani au aruncat cu pietre in tren!¬† Era haos peste tot!El nu mi-a impartasit bucuria! Atat mi-a zis…Nu te bucura! Vin vremuri grele! Nu-l intelegeam, credeam ca glumeste! Dar cata dreptate a avut! Eu, ca mama, gandindu-ma la pruncul ce se va naste traiam euforia unui nou inceput! Cate nopti nu am dormit asteptand sa vedem la televizor noutati despre procesul dictatorului, noutati care se tot amanau…Doamne, ce vremuri! Cata manipulare!

Azi am retrait momentul doar pentru cateva  clipe!

Au trecut 33 de ani! Euforia de atunci a trecut de mult! Copiii au crescut! Schimbarile pe care le asteptam nu le-am vazut, asa cum le speram! Eram tineri si visatori! Acum, am devenit realisti!

Alte ierni, aceleasi sarbatori! Sa ne fie cu bucurie si cu sanatate! Sa daruim celor care au nevoie, sa binecuvantam fiecare rasarit si sa multumim lui Dumnezeu pentru toate darurile sale!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *