Bine v-am gasit la inceput de nou an!

Sa ne fie cu sanatate, cu bucurii si multumire sufleteasca!

Calatoriile cu trenul, desi sunt lungi si obositoare sunt mereu ocazii de a intalni oameni pe care nu i-ai vazut de mult!Ma intorceam din vacanta de iarna! Trenul ma legana usor, in compartiment nu era prea aglomerat, dar la fiecare statie urcau si coborau calatori! Cand s-a mai linistit, am avut ocazia sa vad in compartiment o tanara care se plimba, vorbea la telefon si…trecand pe langa mine, mi-a zambit! Am cautat in amintirile anilor de scoala, ceva imi spunea zambetul, dar nu reuseam sa-l localizez. Pe la Dolhasca, tanara se apropie de mine, imi zambeste iar si mi spune pe nume! Mi-am amintit atunci de ea, fusese scolarita la scoala mea, dar la alta colega in clasa! Arina Corsei …revad in minte scolarita sigura pe ea, cu un mers apasat si sigur, cu un ghiozdan colorat in spate, mereu cu zambetul pe buze! Zambetul adevarat pe care-l afisam pe chip ne insoteste mereu! Am vorbit despre anii de scoala, despre prietenii, despre profesori care i-au marcat reusita in viata, despre familie.

Timpul a trecut atat de repede!Asa am aflat ca este magistrat, ca este o mamica grozava si face o echipa super cu sotul ei, pe care am avut ocazia sa-l cunosc in tren! Copiii ei s-au bucurat de cateva zile de vacanta la bunica, cea care ii rasfata cu bunatati, ca orice bunica!

La coborare m-au ajutat la bagaje si m-am simtit rasfata de soarta! Inima unui dascal se va bucura mereu de intalnirea cu fostii elevi de la clasa si nu numai, de amintirile copilariei! M-am simtit mai tanara cu multi ani!

Am ajuns acasa cu inima plina de multumire si am rugat pe bunul Dumnezeu sa binecuvanteze viata lor!

Multumesc, Arina!

Calatoria cu trenul mi-a adus intalnirea cu tine dupa vreo…15 ani!

Multumesc Universului pentru aceste momente!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *