Printr-o intamplare fericita, intr-o vara, acum 8 ani am primit invitatia de a participa la prima conferinta UNIFERO, care se desfasura la Vatra Dornei.

Aveam s-o cunosc atunci pe Smaranda, presedinta si fondatoarea acestei organizatii, care sustine si sprijina activitatea femeilor romane!

Desi locuieste in Atlanta, simte ca radacinile ei sunt aici. Am fost aleasa in BD organizatiei, m-am implicat in diverse proiecte sub umbrela Unifero.

Ba, chiar in 2008, in urma inundatiilor de la Radauti Prut, impreuna cu Dana de la Dorohoi am botezat acolo pe Madalin-finul Unifero, am sprijinit si sinistratii din Dorohoi in 2010. Mai multe amanunte gasiti de Unifero.net

Am adus bucurie acolo unde curgeau lacrimi amare si triste. Batrana Corina Pamantasu nu va uita nicodata ca am vizitat-o de cateva ori pana s-a mutat in casa noua construita pentru sinistrati.

Am participat la conferintele de la Iasi, Piatra Neamt, Bucuresti, Viena.

Am avut acolo expozitii de carte veche, de costume populare, pastrate cu grija de Camelia.

La Viena am dus un tanar expozant cu tablouri realizate cu sprayuri acrilice .

M-am apropiat de UNIFERO pentru ca am crezut in Mada! Joviala, cu zambetul pe buze, stie sa iasa din orice incurcatura.

De aceea nu ma mir ca a predat la universitati din Asia, fiind un excelent profesor, iar in America este apreciata de studentii pe care ii are.

Am fost invitata sa particip la Conferinta din Atlanta, din pacate n-am fost prezenta acolo. Dar nu e tarziu niciodata sa ajung in America, nu-i asa?Mada s-a inconjurat de oameni care au acelasi ideal privind rolul femeii in societate! Si n-ar fi reusit toate astea daca Lucian, sotul ei, n-ar fi sprijinit-o si sustinut-o mereu.

Multumesc, Mada, pentru oportunitatea de a cunoaste o multime de oameni speciali, romani din diaspora si nu numai!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *