Fiecare septembrie ma intoarce la inceputuri!Mi am dorit sa fiu invatatoare!Am fost si sunt invatatoare! Iubesc meseria pe care o consider ca dar divin! Sa iei in palme sufletul unui copil si sa l modelezi, sa i deschizi orizontul cunoasterii si sa fii langa el cu bucuria descoperirii,e mare lucru! Am cunoscut o multime de dascali cu har, cu drag de copii! Daca nu iubesti copiii, nu poti fi dascal! Fiecare copil are o misiune de indeplinit pe lumea asta! Intr o zi mai energic, in alta abatut, alta data neatent si totusi sub privirea calda a dascalului prinde curaj si se avanta spre viitor!

Cat de dragi imi sunt prichindeii mei!Ei simt asta! Impreuna deslusim lectii, rezolvam probleme, cantam, ne jucam si mai ales ne bucuram!Ii stiu pe de rost! Le simt emotiile din glas! Doar ii privesc si stiu daca mint! Suntem o echipa! In unele ore vorbim despre univers, despre plante si animale! Sunt atat de curioasi si dornici sa stie mai multe!Le dau doar cat pot intelege!Pun intrebari si sunt curiosi! Asta imi place! Ma provoaca sa le spun cate in luna si in stele! Apoi devin seriosi,deslusesc ce este inmultirea, par nesiguri dar cu desene pe tabla e mai usor! Unii deja au invatat tabla lui Pitagora, altii o data cu lectia noua! Orele de desen si abilitati sunt pline de energie! Vineri am decorat clasa cu ghirlande ! Cata bucurie si veselie, mai ales ca au lucrat in echipa!

Generatiile de astazi sunt la curent cu tehnicile de comunicare, uneori chiar ii depasesc pe cei mari!In fiecare zi cate o poveste cu talc, o problema de logica , un cantecel nou, o strofa creata impreuna!Baietii si fetitele sunt mereu in intrecere! Sunt atat de destepti ca fac prostii din cauza asta!Unii cand gresesc nu recunosc din prima , dar pana la urma aleg sa spuna adevarul! Altii poznasi, care primesc observatii ca alearga prin clasa, la sfarsitul orelor isi cer scuze.Am in clasa stangaci, carora le spun ca vor ajunge presedinti in America, altii care scriu foarte incet, altii care termina de scris pana termin si eu la tabla!Le fac observatii cu drag, sa inteleaga greseala, sa nu mai repete! Serbarea dedicata mosului i a emotionat! Daruri, dulciuri si carti,alte surprize au aparut sub brad!

Acum se bucura de vacanta! Sunt atat de veseli si jucausi! Se vor intoarce la scoala odihniti si relaxati, pregatiti de provocarile ce i asteapta!Vacanta placuta, dragii mei!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *